FRONT DESK  •   Συχνές Ερωτήσεις  •  Αναζήτηση  •  Επιλογές  •  Ομάδες Μελών  •  Εγγραφή  •  Προφίλ  •  Αλληλογραφία  •  Σύνδεση
Knowledge Base 
 Eπάγγελμα Δακτυλογράφος 
Description διαχρονικές εργασίες
Συγγραφέας Grammateas Ημερομηνία Τρι Ιούν 29, 2010 11:06 am Type 1
Keywords
Category Ανάπτυξη Δεξιοτήτων
Αναγνώσεις 5787  [Βαθμολογήστε το Αρθρο]

Eπάγγελμα Δακτυλογράφος
διαχρονικές εργασίες
Και τώρα που όλες επιθυμείτε τον τίτλο της executive assistant –και καλά κάνετε αφού είστε σε αυτή την κατεύθυνση, εγώ θα μιλήσω σε όσες θέλουν ή ήδη είναι απλά δακτυλογράφοι. Γιατί το «απλό» έχει αξία.

Image


Τι είναι δακτυλογράφος;
Δακτυλογράφος, ονομάστηκε η υπάλληλος της γραμματείας, η οποία χειριζόταν την γραφομηχανή με το σύστημα γραφής της τυφλής πληκτρολόγησης στην γραφομηχανή.
Στην σύγχρονη εποχή, δυστυχώς, έχουμε παραγνωρίσει την ανάγκη γνώσης αυτού του εργαλείου γραφής και το θυμάται μόνο ο στρατός και οι εκπαιδευτές γραμματέων «παντός καιρού και καταστάσεων». Αυτό, γιατί η γραφομηχανή θα συνεχίσει να γράφει τα κατεπείγοντα, την ώρα που ο υπολογιστής θα αδυνατεί να χρησιμοποιηθεί.

Σήμερα η δακτυλογράφος χρησιμοποιεί και αυτή ηλεκτρονικό υπολογιστή, που της δίνει τη δυνατότητα καίτοι δεν γνωρίζει με τι διάστημα γράφεται ένα κείμενο ανάλογα με τις λέξεις που το απαρτίζουν, ή δεν γνωρίζει πότε να αλλάξει γραμμή, να μορφοποιεί ένα κείμενο και να το παρουσιάζει με τυπογραφική νομοτέλεια.

Αυτό που αδυνατεί σήμερα η δακτυλογράφος να βρει είναι εκπαίδευση και συμβουλευτική καριέρας. Ναι μεν τα φροντιστήρια υπολογιστών της έμαθαν, με όποιο σύστημα της έμαθαν, τυφλή πληκτρολόγηση, αλλά δεν της έμαθαν την περιγραφή εργασίας της και πληροφορίες για την σταδιοδρομία της. Και η αλήθεια είναι, ότι ειδικά στις μέρες μας, η εργασίες για δακτυλογράφους ολοένα και γίνονται πιο αναγκαίες.

Πού μπορεί να εργαστεί;
1. Ως υπάλληλος
2. Ως ελεύθερη επαγγελματίας
3. Συνδυασμός των δύο παραπάνω

Δημοσιογραφικές εταιρίες, εφημερίδες, περιοδικά, εταιρίες δημοσίευσης ισολογισμών, δημιουργίας καταλόγων, δικηγορικές εταιρίες, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί κ.λπ. είναι το ελάχιστο που πρόχειρα μπορώ να σας καταμετρήσω.

Η επαγγελματίας δακτυλογράφος, εκτός από τυφλή πληκτρολόγηση, γνωρίζει και σωστά τα τυπογραφικά σημεία στίξης, την ιδιαίτερη γλώσσα, την ορθογραφία, την διόρθωση λαθών, την αντιγραφή από χειρόγραφα ποικίλων γραφικών χαρακτήρων και παλαιότητας γραφής, την απομαγνητοφώνηση ομιλιών και συνεδριάσεων.
Για δεκαετίες, οι δακτυλογράφοι υπήρξαν το σημαντικότερο τμήμα γραμματειών και οι πιο έμπιστοι και άμεσοι συνεργάτες των γραμματέων, στις οποίες και αναφερόντουσαν.
Βλέπετε, τώρα, την διαφορά μεταξύ ενός γνώστη πληκτρολόγησης, έστω και του τυφλού συστήματος, και μιας δακτυλογράφου επαγγελματία.

Η grammateas.gr ως η μόνη που στηρίζει και υποστηρίζει ακόμα το επάγγελμα αυτό, συνεχίζει να εκπαιδεύει κυρίες και δεσποινίδες που επιθυμούν μια μόνιμη, σταθερή και αποδοτική εργασία, φροντίζοντας παράλληλα την διοχέτευσή τους στην αγορά εργασίας με συστατική επιστολή.
Πρόκειται για εργασία που υποστηρίζει γυναίκες άνω των 50, μητέρες, διαβητικές, παραπληγικές, που έχουν στην φροντίδα τους ηλικιωμένους και που δεν περνάει από face control. Με λίγα λόγια, αγαπήστε το!

Η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά:
1. Επαγγελματίες που θέλουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους
2. Δακτυλογράφους που θέλουν να εργαστούν ως υπάλληλοι
3. Freelancer Δακτυλογράφους
4. Ελληνίδες της Ομογένειας (διαφοροποιήσεις ασκήσεων)
5. Ξενόγλωσσους και Αλλοδαπούς (διαφοροποιήσεις ασκήσεων και θεωρία στα αγγλικά)

Παρακαλώ δείτε το πρόγραμμα εδώ:
  
 [Βαθμολογήστε το Αρθρο]

 Μετάβαση στη:   

Powered by Knowledge Base, wGEric ©2002 PHPBB.com MOD
This script (Knowledge Base - MX Addon v. 1.03e) is modified by HaploΌλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες

Board Security
Powered by phpBB2 Plus, Artikelweb and Kostenloses Forum based on phpBB © 2001/6 phpBB Group :: FI Theme :: Mods και Ευχαριστίες