Γραμματέας Tεχνικής Eταιρείας 

Description γράφει η Μαρία Χατζηγεωργιάδου
Συγγραφέας Grammateas Ημερομηνία Πεμ Δεκ 01, 2011 7:42 pm Type 1
Keywords
Category Οι Γραμματείς Γράφουν
Αναγνώσεις 1362 Βαθμολογία 1/10, 1 ψήφος(οι) [Βαθμολογήστε το Αρθρο]

Το απαιτητικό και άκρως δημιουργικό επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού χρήζει επιμελημένης οργάνωσης, ενημερωμένης βιβλιοθήκης, άριστης ηλεκτρονικής τεχνογνωσίας αλλά και αναζήτησης νέων ευκαιριών. Σε συνδυασμό με το απρόβλεπτο περιβάλλον του εργοταξίου, τα θέματα που προκύπτουν και επιζητούν την παρουσία του μηχανικού πίσω στο γραφείο, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο στρες και κατΆ επέκταση, μη ευνοϊκές συνθήκες για την εξέλιξη των έργων και την πρόοδο της εταιρείας.
Σ αυτό το σημείο, ο ρόλος της εξειδικευμένης γραμματείας είναι καθοριστικός.


Μια έμπειρη γραμματέας στο συγκεκριμένο κλάδο, μπορεί να επωμιστεί όλες τις τρέχουσες ανάγκες του γραφείου ή ενός συγκεκριμένου έργου όπως για παράδειγμα αποστολή, παραλαβή, έλεγχο και προώθηση σχεδίων, οργάνωση και αρχειοθέτηση βιβλιοθήκης, επιτυχή επικοινωνία με δημόσιους φορείς, συνεργάτες αλλά και τεχνίτες, αναζήτηση και συγκέντρωση πληροφοριών νέων διαγωνισμών, σεμιναρίων, καινοτόμων υλικών, προώθηση των έργων και του γραφείου στα Μ.Μ.Ε. κ.ά.
Επιπροσθέτως, η εχεμύθεια αποτελεί σημαντικό στοιχείο της έμπειρης γραμματέως, προασπίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Image

Συμπερασματικά, επιλέγοντας έναν ικανό βοηθό, είτε ως συνεργάτη σε μόνιμη βάση, είτε για ένα μεμονωμένο απαιτητικό έργο, ο μηχανικός ή αρχιτέκτων και εν γένει το τεχνικό γραφείο, είναι σε θέση όχι μόνο να ανταπεξέλθει στην σκληρή καθημερινότητα, αλλά κυρίως αποκτά τον χρόνο και τον χώρο να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες εξέλιξης και δημιουργίας. Παράλληλα, διεξάγεται ανεμπόδιστα η πρόοδος των υπολοίπων μελετών και έργων μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους.

Image
H Μαρία Χατζηγεωργιάδου είναι νικήτρια του διαγωνισμού Νοεμβρίου 2011, για το παραπάνω άρθρο της και θα έχω τη χαρά να μιλήσω κατ΄ ιδίαν μαζί της σύντομα στην δωρεάν της συνεδρία.
Έχει σπουδάσει τεχνικός διακόσμησης και είναι γραμματέας βοηθός διοίκησης σε τεχνικές και αρχιτεκτονικές εταιρίες, ενώ επίσης αρθρογραφεί και δημιουργεί τα δικά της σχέδια.
Είναι χαρά μας να είναι συνεργάτιδά μας.


Powered by Knowledge Base, wGEric ©2002 PHPBB.com MOD
This script (Knowledge Base - MX Addon v. 1.03e) is modified by Haplo