Προσφορά: η λέξη τρόμος για πολλούς εργαζόμενους 

Description Τομέας Εμπορικής Αλληλογραφίας
Συγγραφέας Grammateas Ημερομηνία Τρι Απρ 02, 2013 1:22 pm Type 1
Keywords
Category Ανάπτυξη Δεξιοτήτων
Αναγνώσεις 2345  [Βαθμολογήστε το Αρθρο]

«Στείλτε μου μια προσφορά»
Αυτή είναι η φράση που από μόνη της μπορεί να δημιουργήσει σενάρια στο άπειρο.
1. γιατί είναι αναμενόμενη: άλλοτε ευχάριστα, άλλοτε με δυσφορία.
2. γιατί δεν είναι αναμενόμενη: αφού έχει τον τιμοκατάλογό μου ήδη.
3. γιατί είναι εργασία με παθητικό κόστος: εργατοώρα, υλικά, υπηρεσίες που πρέπει να ενεργοποιηθούν για την αποστολή της.

Image

Θα ήταν ευχάριστο και άνετο για τις επιχειρήσεις να πουλάνε μέσω της ιστοσελίδας τους, της μπροσούρας τους, της διαφήμισής τους. Να τηλεφωνεί ο πελάτης και να δίνει άμεσα παραγγελία. Σε κάποιες επιχειρήσεις συμβαίνει. Κυρίως στην λιανική. Στην χονδρική όμως, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα κι εκεί ακριβώς είναι που γίνεται ο διαχωρισμός και η αξιολόγηση των άξιων στελεχών.

Για το στέλεχος που εργάζεται σε ένα τέτοιο πόστο, το άκουσμα της φράσης «στείλτε μου μια προσφορά» είναι και θα πρέπει να είναι, η επιβράβευσή του. Αποτελεί το ήμισυ της ολοκλήρωσης πώλησης.
Παρόλα αυτά όμως, διαπιστώνουμε πολλές φορές μια δυσφορία: «Ωχ, μου ζήτησε προσφορά.» Σε ποιόν εργοδότη θα άρεσε να ακούσει το στέλεχός του να αναστενάζει που ο πελάτης που τους τροφοδοτεί με ρευστό, ζήτησε προσφορά; Σε κανέναν.
Ο εργαζόμενος οφείλει να έχει νοοτροπία πωλητή και νοοτροπία καλού γραμματέα ταυτόχρονα σε αυτή τη θέση. Είναι ο συνδυασμός που κάνει τις επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν.

Έτσι, πολλές φορές οι εκπαιδευτές συστήνουμε σε εργοδότες, εκπαιδευόμενους που έχουν δείξει ζήλο εκπαίδευσης σε αυτόν τον τομέα της εμπορικής αλληλογραφίας. Παρόλο που γνωρίζει ότι η δια βίου εκπαίδευσή του στον τομέα αποτελεί ευθύνη του ίδιου του εργοδότη, το εξειδικευμένο στέλεχος με αυτή την διπλή δεξιοτεχνία, είναι πολύτιμο απόκτημα στο ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής του.

Εκμεταλλευθείτε το.Powered by Knowledge Base, wGEric ©2002 PHPBB.com MOD
This script (Knowledge Base - MX Addon v. 1.03e) is modified by Haplo