FRONT DESK  •   Συχνές Ερωτήσεις  •  Αναζήτηση  •  Επιλογές  •  Ομάδες Μελών  •  Εγγραφή  •  Προφίλ  •  Αλληλογραφία  •  Σύνδεση
Υπηρεσίες
γραμματειακή υποστήριξη γραμματειακή υποστήριξη

οικονομικά - λογιστικά οικονομικά - λογιστικά

διαγωνισμοί δημοσίου διαγωνισμοί δημοσίου

επικοινωνία & δημόσιες σχέσεις επικοινωνία & δημόσιες σχέσεις

αγορές - προμήθειες αγορές - προμήθειες

μεταφράσεις μεταφράσεις

επιμέλεια ταξιδίου επιμέλεια ταξιδίου

εκπαίδευση γραμματέων - βοηθών διοίκησης εκπαίδευση γραμματέων - βοηθών διοίκησης

Αρχική Σελίδα
 
Πλοήγηση
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM FRONT DESK
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM
  Διάφορα
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Recent Topics
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Άρθρα
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Φωνάξτε
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Ημερολόγιο
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Άλμπουμ
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Σύνδεσμοι
  Ποιοί είμαστε
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Συχνές Ερωτήσεις
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Επιτελείο
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Κατάλογος Μελών
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Ομάδες Μελών
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Στατιστικά
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Κατάταξη
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Φόρμα Επικοινωνίας
 
Νεότερες Προσθήκες
Τίτλος: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΙΑΣ
Αποστολέας: Grammateas
Δημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 08, 2011 1:57 pm
Προβολή: 14010
Αξιολόγηση: Αβαθμολόγητη
Σχόλια: 0

[ Άλμπουμ ]
 
Γρήγορη Αναζήτηση


[ Σύνθετη Αναζήτηση ]
 
Στατιστικά
Έχουμε 543 μέλη
Το νεότερο μέλος είναι ο/η patrickcd92

Τα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 1175 θέματα
 
 

εκπαίδευση γραμματέων - βοηθών διοίκησης

• Εκπαίδευση γραμματέων και στελεχών επιχειρήσεων

• Εκπαίδευση εξειδικευμένων γραμματειών: δικηγόρων, γιατρών, αρχιτεκτόνων, συμβούλων επιχειρήσεων, συγγραφέων, εκπαιδευτικών, στενοδακτυλογράφων κ.λπ.

• Εκπόνηση tailor made εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Η εκπαίδευση διενεργείται με κριτήρια που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Εθνικού Προτύπου 1437 Λειτουργίας Γραμματείας του ΕΛΟΤ, του Εθνικού Περιγράμματος Προσόντων και των Εθνικών Πιστοποιήσεων.

Για το λόγο αυτό η υπεύθυνη του προγράμματοςέχει λάβει τις ακόλουθες Πιστοποιήσεις από τοInternational Board of Standards for Training, Performance and Instruction:

a) Instructor Competencies Professional Certificates No. GR0430051558HK, No. GR0430052558HK, No. GR0430051548HK,

b) Instructional Design Professional Certificate No. GR040051568HK and

c) Distance Learning Instructor Competencies Certificate No. GR0430051668HK.


1. Το Προφίλ των Στελεχών της Επιχείρησης στον 21ο αιώνα

1.1.      Το προφίλ του Manager και των Μελών του Δ.Σ.

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζεται το σκιαγράφημα των στελεχών διοίκησης και αναλύεται η περιγραφή εργασίας και καθηκόντων τους, ανά τμήμα και ανά τομέα ευθύνης, ώστε να γνωρίζει το στέλεχος της Γραμματείας τι καλείται ως μεσαίο εκτελεστικό όργανο να συνεπικουρήσει.

 

1.2.      Το προφίλ της Γραμματέως (από Secretary έως Top Management Assistant)

-Γνώσεις

-Δεξιότητες

-Προσωπικότητα

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζεται το σκιαγράφημα της γραμματέως, όπως οι σύγχρονες απαιτήσεις το ορίζουν, το εθνικό περίγραμμα προσόντων επιτάσσει και οι διεθνείς ενώσεις ανωτάτων στελεχών έχουν περιγράψει. 

Αναλύονται όλες οι επιμέρους διοικητικές αρχές που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης και οργανισμού, ώστε να ρυθμίζεται και να χρονίζεται η λειτουργία της γραμματείας στον μηχανισμό ομαλά σε κάθε διοικητική πράξη ανάπτυξης, εξαγοράς, αλλαγής ηγεσίας ή έδρας κ.ά.

 

Πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε εδώ σημειώνοντας τον τίτλο της ενότητας, καθώς και εάν πρόκειται για ιδιαίτερα μαθήματα, συμμετοχή σε τμήμα, ενδοεπιχειρησιακή οργάνωση ή αν είστε διοργανωτής.


2. Οργανωσιακός Σχεδιασμός και Λειτουργία Γραμματείας

Στην ενότητα σύντομα αναπτύσσονται οι σύγχρονες οργανωσιακές μέθοδοι που διέπουν μια γραμματεία, ώστε αυτή να λειτουργεί για το συμφέρον της επιχείρησης και του οργανισμού.

Στους κόλπους της ενότητας υπάγονται και αναλύονται διεξοδικά η Ενδοεταιρική Επικοινωνία, η Διάχυση και Διανομή Πληροφορίας (αλληλογραφία, ειδησιογραφία, εταιρικά σημειώματα κ.ά.) και η Οργάνωση Τεκμηρίων Επικοινωνιακών Προϊόντων, δηλαδή των Αρχείων.

Απώτερος στόχος η αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας της γραμματείας.

 

2.1. Ενδοεταιρική Επικοινωνία

Στόχος είναι να λειτουργήσουν όλα τα μέλη που απαρτίζουν την γραμματεία ως ενιαίο σύνολο,  με αυτονομία κάθε ενός ως αυτοκαθοδηγούμενου μέλους σε μία καλοχρονισμένη μονάδα, με ενωτικές πράξεις και διοικητικούς συνδέσμους.

Κατανοώντας και συμφωνώντας για τους όρους που διέπουν την έννοια της επικοινωνίας, συμφωνούμε για τις αρχές της ενδοεταιρικής επικοινωνίας και οριοθετούμε τον κώδικα επικοινωνίας στην σύγχρονη μονάδα που μας καλεί να την εκπαιδεύσουμε.

 

Αναλύονται διεξοδικά τόσο η Μονόδρομη όσο και η Αμφίδρομη Επικοινωνία:  

2.1.1. Γραπτή: Έντυπη και Ηλεκτρονική με στόχο να αποκομίσουν οι εκπαιδευόμενες τα μέγιστα από το σύγχρονο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), τις ηλεκτρονικές παρουσιάσεις (power point), διασφαλίζοντας το κύρος της θέσης τους, του διευθυντή τους και της μονάδας γενικότερα,

2.1.2. Προφορική Επικοινωνία:  Φυσική Παρουσίαση και Τηλε*Παρουσία (*τηλεφωνική, τηλεδιάσκεψη, βιντεοκλήση κ.ά.).  Η εκπαίδευση μπορεί να αφορά το τηλεφωνικό κέντρο της επιχείρησης, αλλά και την προφορική επικοινωνία των βοηθών διοίκησης.

 

 

 

Δίδεται έμφαση στα:

2.1.3 Προϊόντα Επικοινωνίας για την Ορθή και Ασφαλή Διάχυση-Διανομή Πληροφορίας

Εστιάζεται η σημασία της Αλληλογραφίας ως Τεκμήριο του Κ.Β.Σ. και Ένδικου Αποδεικτικού Μέσου, ώστε να κατανοηθεί η σημασία της Ορθής και Ασφαλούς Διάχυσης της Πληροφορίας.

Υψίστης σημασίας αποτελεί και το προϊόν της επικοινωνίας που αφορά στην Πρακτικογραφία και αφορά σε ένα συνδυασμό γνώσεων της/του επαγγελματία γραμματέα, όπως της στενογραφίας, δακτυλογραφίας, απομαγνητοφώνησης, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, περιλήψεως κ.ά.

 

Η ολιστική προσέγγιση συνεπικουρείται από τις ενότητες:

2.1.4  Ανθρώπινες και Δημόσιες Σχέσεις και ο Επικοινωνιακός Σχεδιασμός τους

Σκοπός είναι η αρμονική σύνδεση μέσα από την στρατηγική δημοσίων σχέσεων της επικοινωνιακής ομάδας, αναλύοντας τις συμπεριφορές και τις διαθέσεις των ανθρωπίνων σχέσεων, προβάλλοντας το πρότυπο της ώριμης προσωπικότητας.

2.1.5  Διαχείριση αλλαγών και διαχείριση κρίσεων

Το διαρκώς εναλλασσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι τομέας που απαιτεί την ορθολογική διαχείριση καταστάσεων από κάθε στέλεχος της γραμματείας και την προετοιμασία της σε εναλλακτικά σενάρια δράσης των θεμάτων που την αφορούν.

 

 

2.2.  Οργάνωση Tεκμηρίων Επικοινωνιακών Προϊόντων:  Αρχείο

Στην αυτοτελή αυτή ενότητα οριοθετούνται και αναπτύσσονται ο επιστημονικός ορισμός της έννοιας του αρχείου, η σημασία της επιστημονικής δόμησης οργάνωσης αρχείων, ο διαχωρισμός και εντοπισμός του αρχειακού συνόλου, η αξία της διάσωσης του αρχείου και φυσικά η αποτίμηση της αξίας του αρχείου στην παραγωγικότητα της επιχείρησης.

 

 

2.3.  Εξειδικευμένα Επικοινωνιακά Προϊόντα

Στην ενότητα αυτή τα στελέχη της Γραμματείας εξειδικεύονται:

2.3.1.    Στην Επιστολογραφία με έμφαση στην σύνταξη και επιμέλεια κειμένων προς διευκόλυνση του manager που υπηρετούν, αποδεσμεύοντάς τον από την υπαγόρευση.

2.3.2.    Στην Σύνταξη Προσφορών και Δημιουργία Παρουσιάσεων που κατατίθενται στον προϊστάμενο manager, διευκολύνοντας το έργο του.

2.3.3.    Στην Σύνθεση και Οργάνωση Φακέλων Διαγωνισμών Κρατικών Προμηθειών, που είτε υποβοηθούν το έργο του project leader, είτε λειτουργούν σε αυτόνομη μονάδα γραμματείας.

2.3.4.    Στην Ανάληψη Ευθύνης Καθοδήγησης νεοεισερχόμενων στην γραμματεία και με το πέρας της καθοδήγησης που θα υποβληθούν, είναι έτοιμες να λειτουργήσουν με την σειρά τους ως Δόκιμοι Μέντωρες.

2.3.5.   Στην Δόμηση και Υλοποίηση Εγχειριδίου Λειτουργίας Γραμματείας που αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση σφαλμάτων και μη αποδεκτών πρακτικών λειτουργίας από την διοίκηση, αλλά και στην ασφαλή μετάβαση αρμοδιοτήτων σε αλλαγές προσωπικού γραμματείας (νέες προσλήψεις, άδειες, αποχωρήσεις κ.ά. περιπτώσεις).

2.3.6.    Στην Διαπολιτισμική Επικοινωνία (Cross Cultural Communication) της οποίας η αναγκαιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο είναι επιβεβλημένη και διαρκώς διογκούμενη.

2.3.7.    Στο Στρατηγικό Νetworking, που ήδη έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία επικοινωνιακή απασχόληση της γραμματείας διεθνώς.


2.4.  Εξειδικευμένες Γνώσεις Διοικητικής Βοηθού

Στην ενότητα αυτή τα στελέχη της Γραμματείας γνωρίζουν απαραίτητες βασικές γνώσεις λειτουργίας και διαχείρισης έργων μιας επιχείρησης, αλλά και στοιχεία που αναπτύσσουν την προσωπικότητα και την παραγωγικότητά τους.

2.4.1.    Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου, ώστε να γνωρίσουν έννοιες με τις οποίες έρχονται σε επαφή καθημερινά και που η άγνοιά τους μπορεί να κοστίσει στο κύρος της επιχείρησης και να την θέσει σε κίνδυνο.

2.4.2.    Βασικές Γνώσεις Τιμολόγησης και λοιπών επιτακτικών γνώσεων του ΚΒΣ.  Η ενότητα ανάλογα με την ιδιότητα της κάθε επιχείρησης μπορεί να εξειδικευθεί ανάλογα (π.χ. για τιμολόγηση σε δικηγορικές εταιρίες).

2.4.3.    Διαχείριση Προμηθειών Ειδών Γραφείου, ώστε ως αποτελεσματικοί βοηθοί και των τμημάτων αγορών στα οποία αναφέρουν τις προϋπολογιζόμενες ανάγκες τους, αλλά και να κάνουν ορθή διαχείριση αποθεμάτων.

2.4.4.    Η Διαχείριση Χρόνου έχει αξιολογηθεί από τους managers σαν ένα από τα πρωτεύοντα προσόντα που αναδεικνύουν την γραμματέα τους σε αποτελεσματική βοηθό διοίκησης και το πρόγραμμα τις εκπαιδεύει στην ορθολογική τιθάσευσή του.

2.4.5     Φιλοξενία Επισκεπτών, Διοργάνωση Εκδήλωσης και Travel Management είναι προσόντα εξέχουσας σημασίας, τα οποία απαιτούν ιδιαίτερη εκπαίδευση.      

 

 

2.5. Εξειδικευμένες Γραμματείες

Ενότητες για την πλήρη εκπαίδευση γραμματειών:

·         Νομικής Υπηρεσίας και Δικηγορικών Εταιριών

·         Τμήματος Προμηθειών

·         Διαχείρισης Δικτύου Franchising

·         Τμήματος Πωλήσεων

·         Τμήματος Project Management

·         Τμημάτων HR και επιλογής προσωπικού

·         Τμημάτων Φιλοξενίας, Event και Συνεδρίων

·         Οικονομικής Διεύθυνσης Εισηγμένων ή σε Διαδικασία Εισαγωγής στο Χ.Α.Α.

·         Αξιοποίησης Περιουσίας και Real Estate

·         Ασφαλιστικών Υπηρεσιών και Προϊόντων

·         Ιατρικών Εταιριών

 

 

 

Πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε εδώ σημειώνοντας τον τίτλο της ενότητας και αν πρόκειται για ιδιαίτερα μαθήματα, ενδοεπιχειρησιακή οργάνωση ή αν είστε διοργανωτής.
Χρηστικά Εργαλεία
Παγκόσμια Ώρα
Διαφορά Ώρας
Μετατροπή Νομισμάτων
Καιρός
Τεστ Δακτυλογράφησης
Έλεγχος ΑΦΜ
Salary Calculator | Yπολογισμός Μισθού Παγκοσμίως
Grammateas Office on Google Map
my Twitter
   
Επιλογές
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Κάντε μας Αρχική Σελίδα
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Προσθέστε το site μας στα αγαπημένα σας!
ΑΙΘΟΥΣΕΣ FORUM Προβληθείτε στο site μας
 
Δημοσκόπηση

 Θα ήθελα να είμαι Γραμματέας Πρακτικογράφος:
 
στο Προεδρικό Μέγαρο
στο Γραφείο Πρωθυπουργού
στην Βουλή των Ελλήνων
στα Γενικά Αρχεία του Κράτους
σε κάποια Κοινοβουλευτική Ομάδα
άλλο / δεν θέλω

Δείτε Αποτελέσματα
 
 
Ημερολόγιο
<< Μαρτιος 2021 >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Κανένα μέλος δεν έχει γενέθλια σήμερα
Μέλη που έχουν γενέθλια τις επόμενες 7 ημέρες: athdavalas (48), frederic (29), RSharkey (28), Tatjana Jovic (46), VJones (27)
Επόμενα Γεγονότα:
Κανένα
 
Φωνάξτε
 
Τελευταίοι Χρήστες
Συνολικά 121 χρήστες επισκέφθηκαν το site σήμερα: 0 Μέλη, 0 μη ορατοί και 121 Επισκέπτες , 59 απο αυτούς την τελευταία ώρα.
Grammateas στις Τετ Ιαν 13, 2021 9:09 pm
patrickcd92 στις Παρ Ιαν 08, 2021 7:43 am
dennisjbush στις Δευ Δεκ 28, 2020 3:23 am
TDelgado στις Τετ Νοέ 18, 2020 3:03 am
RSharkey στις Πεμ Οκτ 29, 2020 4:21 am
 
Online χρήστες

Συνολικά υπάρχουν 17 συνδεδεμένοι χρήστες: 0 Μέλη, 0 μη ορατοί και 17 Επισκέπτες

Κανένας

Προβολή πλήρους λίστας


Περισσότεροι συνδεδεμένοι χρήστες 208 στις Παρ Μάρ 22, 2013 1:17 pm

 
 
Board Security
Powered by phpBB2 Plus, Artikelweb and Kostenloses Forum based on phpBB © 2001/6 phpBB Group :: FI Theme :: Mods και Ευχαριστίες